Általános

Milyen párás lehet a levegő a hurrikán után?

Október végére kaotikussá, meghökkentővé vált az időjárás.
A csapadéknak még csak-csak örülünk, de azért a ködös, párás reggeleken túlmenően kaptunk meglepetést. Meglepetés volt számunkra a havazás, s az amerikai hurrikán is.

A héten még minket is izgalomban tartott az időjárás. Nálunk végre megadatott némi csapadék, majd szolid havazás október végén, de elég meglepő volt pár nappal a napfürdőzős hétvége után.

Mindenesetre ezt az időjárást még normálisnak élhetjük meg, megszokott, hogy ilyenkor ősszel reggel már köd borít mindent, s hideg, párás a levegő.
A hűvös, páradús reggelek után változékony magasságba szökik a hőmérő mutatója.

Azonban a megszokottól jócskán eltérő jelenség miatt tartott milliókat rettegésben az USA-ban a Sandy hurrikán. Izgultunk az ott lakókért, az áram nélkül, fedél nélkül maradt városlakókért. Elgondolkodtatott, hogy mi hány napig bírnánk áram nélkül, s hogyan.
Annyira függünk már az elektromos áramtól. A fűtéshez, az ivóvízhez, a telefonok, laptopok töltéséhez mind-mind kell az elektromos energia.
Páraguruként azért megemlítem, hogy a jó párásítók is árammal működnek, úgyhogy a párásítás is áramfüggő már manapság:)

Amin leginkább elgondolkodtam:
Mit mutatnak a páramérők most New Yorkban? Az áradás, a sok víz sok falat is átáztatott, ott egész biztos, hogy a falakban, lakásokban magas a páratartalom, nagy szükség van mielőbbi párakicsapatásra.
Azonban a vihar nedves levegőt is hozott, tehát megoldotta egy időre a keleti partiak párásítási szükségletét. Legalább párásításra nincs szükségük 🙂 bárcsak ne ilyen áron, rettegések közepette kaptak volna párásítást!
/ráadásul most sokan még párakicsapatót is be kell, hogy szerezzenek/

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close