Párásításpárásító

Párásító! Párásítani minek? Mivel?

Egy újabb átvirrasztott éjszaka? Mostantól ne a köhögés, orrdugulás miatt!

Épp most vitted be az oviba és máris beteg? Ráadásul ebben a hónapban már nem először?
Itt az ideje, hogy elejét vedd a felső légúti betegségeknek és beszerezz egy párásítót!
Nézzük, melyikre lehet leginkább szükséged!

Hogy milyen típusú párásítót válassz, sok mindentől függ!

Nézzünk néhányat a legfontosabb szempontok közül:

  •  hol, mekkora helységben szeretnél párásítani,
  •  mire szeretnéd használni
  •  mennyi a fenntartása, üzemeltetési költsége a párásítónak, valamint
  •  mennyi időt, energiát és pénzt kell szánnunk a karbantartására.

A melegpárásítók nagy teljesítményűek, abszolút  higiénikusak, hosszú az élettartamúak és minimális karbantartási költségük van, de áramfogyasztásuk meglehetősen nagy. Ezek a párásítók valóban „csak” párásítanak, de nem tisztítanak.

Ha úgy döntünk, hogy önmagában nem elegendő számunkra csak a párásítás, akkor nézzünk szét a hideg párásítók piacán!

A legnépszerűbbek ezek közül az ultrahangos párásítók, amelyek alacsony zajszinttel működnek, higiénikus működésüket háromszoros biztonsági rendszer biztosítja és 20%-os ecettel is tisztíthatók. A BONECO ultrahangos párásítók Salvus vízzel gyógyklíma kialakítására is alkalmasak. Ezekhez a párásítókhoz vízlágyító patron és granulátum szükséges. Ezt a granulátum 2-6 havonta kell cserélni.

A hideg párásítók másik csoportja a nedvesítőbetétes párásítóké, ahol egy nedvesítőbetét önszabályozó elven biztosítja a megfelelő páratartalmat. Ugyan a legkevesebb karbantartást igénylik, de magát a nedvesítőbetétet ki kell cserélnünk időnként. A tapasztalatok szerint nedvesítő betét élettartama 3-6 hónap

A légmosó a légtisztító és párásító kombinációja, ennek megfelelően akkor válasszuk, ha nem csak párás, de tiszta levegőt szeretnénk otthonunkban. A légmosókban egy speciális ionizált ezüstrúd található, amelyek az antibakteriális rendszert biztosítják. Ezt a rudat évente kell cserélni.

A légtisztítók közül is találunk olyan kombináltat, amelyik párásításra is alkalmas. Ezek a HEPA filternek és aktívszén-szűrőnek köszönhetően 99,97%-ban szűrik meg a levegőt a portól, pollentől, dohányfüsttől, szmogtól, baktériumoktól és minden egyéb szennyeződéstől. Ugyan a HEPA szűrőt rendszeresen tisztítanunk kell, de cseréje csak évente szükségszerű.

További kérdéssel forduljon hozzánk bizalommal!

Tagok
Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink