Általánospárásító

A légmosó párásítóról – kicsit bővebben

Az előző bejegyzésben is volt már szó a légmosó párásítókról és működésükről, mint a teljeskörű légminőségjavítás legegyszerűbb módszeréről. Nézzük meg kicsit közelebbről!

Hol lehet fontos a légmosó működtetése?

Mosópor nélkül is meglehetősen intelligens, bekapcsolás után teljesen automatikusan teszi a dolgát, tehát gyakorlatilag bármilyen helyiségben hasznunkra válhat. Ennek ellenére van néhány kiemelt felhasználási területe, akire az alábbiak közül valamelyik jellemző, annak feltétlenül ajánlott egy légmosót is felírni a jövő heti bevásárlólistájára.

  1. Virág- vagy házipor allergia esetén (ilyen esetekben az Európai Központi Allergia Kutató Alapítvány (ECARF) kifejezetten ajánlja a légmosó használatát)
  2. Padlófütéses szobákban
  3. Poros, szmogos környékeken

Kemény vízzel is nyugodtan lehet használni, és ideális azoknak is, akik nem akarnak szűrőbetétre költeni. Cserébe időnként tisztítást igényel, mivel az elpárolgott víz nyomán a vízkő lerakódik a párásító felületén. Ezt megtehetjük környezetbarát módon 20%-os ecettel, vagy bármilyen boltban kapható vízkőoldóval. Nem bonyolult művelet, egyszerűen csak át kell törölni vele a nedvesítőtárcsát.

A működéséhez víz szükséges, tehát a légtisztítás nem függetleníthető a párásítástól. Ha ilyesmire lenne szükség, a megoldás egy HEPA-filterrel ellátott  légtisztító beszerzése.légmosó

Hogyan működik?

A párásítást nedves tárcsák végzik. Miközben ezek forognak a mellettük áramló levegőből az apró szemcsék a felületükre tapadnak. A nedvesítőtárcsa forgása közben az alul levő víztartályba mossa az összeszedett szennyeződéseket. A piszokban a vízben gyűlik, a levegő pedig tisztán távozik.

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close