ÁltalánosPárásításpárásító

Milyen párásítót vegyen, aki szeret bosszankodni?

És mit kerüljön, aki nem szereti a problémákat, helyettük inkább a kiegyensúlyozott páratartalmú lakás előnyeit élvezné? Több kifejezetten veszélyes párásító is kapható a piacon, nézzük meg, milyen ismérveik vannak ezeknek.

1. Páraszintszabályzó nélküli párásító

A párásító gépünk remekül működik, folyamatosan fújja a párát, míg végül azt vesszük észre, hogy penészesek lettek a falak – ami egyben komoly egészségügyi kockázatokat is jelent.

Egy jó párásítóberendezéssel ilyesmi nem fordulhat elő, mivel folyamatosan vizsgálja a levegő páratartalmát, és ennek megfelelően szabályozza önmagát. Emberi beavatkozást nem is igényel.

baktérium szűrő nélkül veszélyes párásító2. Nincs benne antibakteriális rendszer

Egy ilyen párásító a nyirkos környezet miatt komoly fertőzések melegágya lehet, és mivel a baktériumok láthatatlanok, mindezt észre sem lehet venni a baj bekövetkezte előtt. Aki azt szeretné, hogy a párásító ne rontson, hanem javítson az egészségén, mindenképpen válasszon antibakteriális védelemmel ellátott verziót. Sőt, a legjobb, ha nem bízunk még az egyszeres védelemben sem, a modern párásítók akár ötszörösen is biztosítanak az orrnyálkahártyánkra vadászó baktériumcsaládok ellen.

3. Fröcsköl

Ha rossz minőségű az ultrahang egység, a vízcseppek nem porladnak szét kellőképpen. Ilyenkor nem a levegő páratartalma nő meg, hanem a párásító környezetében csapódik le a kifújt víz. Ennek következményei az elázott bútorok és falak, illetve a súlyosan károsodott idegek lesznek. Egy jó párásítóra beruházni mindenképpen olcsóbb, mint a lakást helyrehozni egy gyenge minőségű változat után.

Ha ezeket figyelembe vesszük, mindenki megtalálhatja a számára tökéletes párásítót. Aki túlságosan békésnek és kiegyensúlyozottnak érzi az életét, ezért szeretné megnehezíteni, az a gyenge minőségű, aki kevesebb problémára és jobb egészségre vágyik, az a jó minőségű, biztonságos változatokat keresse. Már rövidebb távon is garantáltan megéri.

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close