Általánospárásító

Párásító típusok – a langyos párásító

A langyos párásító valójában az ultrahangos hidegpárásítóknak egy pluszfunkcióval ellátott fajtája – a melegített pára kibocsátása mindig opcionális. Fázósak és nehezen elalvók figyeljenek, ez a típus nekik lett kitalálva.

A készülék a kifújt párát körülbelül testhőmérsékletűre melegíti. Ennek több jó hatása is lehet a szobában tartózkodók szempontjából.

Milyen előnyei vannak a langyos párásításnak?

  1. langyos párásítóA párologtatási teljesítmény a magasabb hőmérsékletnek köszönhetően akár 20-25%-al is megnövekedhet. Ez jól jöhet extrém száraz levegőjű, vagy nagy alapterületű szobákban.
  2. Növeli a higiéniát – a párásító a vizet egy pillanatra 80 oC-ra melegíti fel, így a pasztörizáláshoz hasonlóan a hő hatására elpusztulnak még az edzettebb kórokozók is. Emellett természetesen szükséges az alapvető antibakteriális védelem is, különösen, ha nincs bekapcsolva a melegítő funkció.
  3. Tél közepén senki sem szereti, ha hirtelen jött hideg éri. A hidegpárásítók szobahőmérsékletű párát bocsájtanak ki, ami nem túl kellemes, ha a bőrhöz ér. Apró helységekben sem rontja el a közérzetet a párásítás, ha kifújt pára kellemesen langyos.
  4. Az előmelegítés miatt éjszakai üzemmódban még csendesebb a készülék, ezért hálószobába kifejezetten ajánlott, még a legéberebben alvók álmát sem fogja megzavarni.

Ami viszont hátránya lehet, az a fogyasztása: 40-50 W helyett langyos üzemmódba kapcsolva az áramfelhasználás 130-150 W-ra ugrik fel. Érdemes tehát meggondolni, milyen környezetben, mely időpontokban használjuk készülékünk langyos párásítás funkcióját.

 

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close