Általános

Párásító típusok -a melegpárásító

Milyen egy melegpárásító? Ha régimódi, gyakorlatilag egy vízforraló, de léteznek már automata, öntisztító, gőz visszahűtős készülékek. Helyettünk sajnos nem takarít ki egyik sem és főzni sem tudnak, de ezek ellenére is sok hasznuk van.

Miért jó egy melegpárásító?

melegpárásítóPéldául, mert teljesen steril. Nem kell félnünk a különféle horrorfilmekből szabadult fertőzésektől, vagy a szomszédban lakó terroristagyanús néni biológiai fegyvereitől. A melegpárásító minden egyes bekapcsoláskor felforralja a benne levő vizet, így a benne élő kórokozók egyetlen választása (nagy örömünkre) a dicstelen halál marad.

A másik előnye, hogy nem okoz gondot a víz ásványianyag-tartalma, bármilyen kemény is a víz, ami belekerül, nem okozhat gondot. Tisztításra viszont épp ezért rendszeresen szükség van, a lerakódott vízkövet ugyanis valahogy el kell távolítani. Erre a legolcsóbb (és egyben teljesen környezetbarát) megoldás a 20%-os ecetsav használata, elég egyszerűen csak áttörölni vele a készüléket.

Ha igazán korszerű melegpárásítót sikerült beszerezni, akkor az öntisztításra is képes, és ehhez nem kell neki hozzá se sampon, se tusfürdő, de még az előbb említett ecet sem. (Például: Boneco S450)

További előny, hogy nincs szükség szűrőbetétek vásárlására, ha egyszer megvettük a berendezést, soha többet nem kell kiegészítőket keresni hozzá.

Mik melegpárásító hátrányai?

Ebből nincs túl sok: egyedül a magas energiafogyasztás okozhat problémát.

Milyen pluszfunkciókkal rendelkezhet még egy melegpárásító?

Az alapvető feladatának ellátásán kívül különféle innovatív funkciókkal ellátott termékek is beszerezhetők. Ilyen lehet például:

  • Aromaterápiás lehetőség – illóolajok segítségével befolyásolható a szobában tartózkodók hangulata és javítható a közérzetük.
  • Kézmeleg pára kibocsátása – a kifújt forró pára keveredik a szoba levegőjével, ezért nem kell félni az égési sérülésektől.
  • A mozgó alkatrészek teljes mellőzése is lehetséges – nem fogja a bekapcsoló ventilátor megzavarni a ház csendjét és nyugalmát.
Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close