Általános

Ultrahangos hidegpárásító tisztítása

Mivel nem tud öntisztulni, az ultrahangos hidegpárásító tisztítása és karbantartása a tulajdonosaira marad. Szerencsére nem sokkal bonyolultabb a művelet, mint elmosogatni a reggeli kávézáshoz használt csészéket.

A felhasznált víz

Fontos, hogy mindig tiszta vízzel töltsük fel! Nem feltételezem persze senkiről, hogy a vasárnapi húsleves maradékától a párásító által kívánna megszabadulni. Fontos azonban, hogy kútvízzel és esővízzel se kísérletezzünk.

A víz a frissességét csak 1-2 napig őrzi meg. Bár minden korszerű párásító rendelkezik antibakteriális védelemmel a biztonság kedvéért az el nem párolgott vizet rendszeresen cseréljük le.

Rendszeres tisztítás

Mindig kövessük a gyártó használati útmutatóban közölt útmutatásait. A balesetek elkerülése végett és kényelmi okokból is, első lépésként mindig húzzuk ki a készülék elektromos csatlakozóját.

Ezután öntsük ki a megmaradt vizet. A tartály kiöblítése után jön el az ideje annak, hogy meggyőződjünk arról, vannak -e benne lerakódások, vízkőfoltok.

Mossuk ki egy kefével, ha vízkövet találtunk, azt 20%-os ecettel vagy citrosavval tudjuk leszedni. (Bányászék és kalapács használatát saját felelősségre sem javasoljuk. Komolyabb szennyeződések esetén hagyjuk hatni az ecetet néhány percen vagy órán keresztül.) A művelet során segítségünkre lehet egy kis kefe, például egy leselejtezett fogkefe.

Fontos, hogy az ultrahang egységre nagyon vigyázzunk, nem szabad semmi olyat használni a tisztításakor, ami megkarcolhatja a kerámiát, amiből készült.

Ha a fenti műveleteket elvégeztük, újratölthetjük az eszközt. Legközelebb egy héttel később ajánlott ismétlést tartani.

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close