LégtisztításPárásítás

Légmosó – mennyire hatékony?

Nagytakarítás a levegőben

Most már minden kétséget kizáróan és mindenki örömére itt a tavasz, és vele együtt sokaknál a nagytakarítás ideje is eljött, ami lássuk be, már nem olyan örömteli. A gyümölcsfák virágzásának látványa sokkal kellemesebb dolog, mint a függönymosás vagy a szőnyegtisztítás. Az eredmény viszont mindenért kárpótol, egy igazán tiszta lakásban egyszerűen más a levegő, jobban alszunk, jobb a közérzetünk, jobb munka után hazatérni.

Szeretné ezt a friss érzést nem csak 1-2 hétig, hanem egész évben érezni? Nem lehetetlen és nem is kell minden héten tavaszi nagytakarítást rendeznie, egyszerűen csak folyamatosan ügyelni kell a levegő tisztaságára.

Erre az egyik kézenfekvő megoldás a légmosó, amely nem csak frissen és tisztán tartja a levegőt, hanem a megfelelő páratartalomról is gondoskodik – a gyártók állítása szerint. Lehetséges, hogy igazuk van, vagy esetleg az eszköz többet árt, mint használ?

légmosó hatékony

Képes –e egy légmosó hatékony párásításra?

A légmosó készülék egyben tekinthető egyfajta hidegpárásítónak is.

Mivel a levegő megtisztításához egy jól bevált, ősi tisztítószert használ, a vizet, ezért a működése során a levegő okvetlenül érintkezik a nedvességgel. Ez a helyiség páratartalmának folyamatosan növekedésével jár, egészen az optimális szintig. Ha a levegő elér egy adott telítettséget, már nem lesz képes több párát felvenni a légmosóból, azaz a rendszer önszabályozó, nem kell páraméréssel foglalkoznia, vagy a penészfoltok megjelenése miatt aggódnia.

Képes –e egy légmosó hatékony levegőtisztításra?

A légmosók legnagyobb előnye a kettő az egyben felépítésük: a párásítás mellet a tisztaságról is ugyanaz a készülék gondoskodik.

A víz alapvetően nagyszerűen megköti és kiszűri a port és a polleneket – gondoljon csak a megszürkült felmosó vízre! Ha légmosót használ, meg fog lepődni a készülék tisztításakor a levegőből összegyűjtött kosz hihetetlen mennyiségén – hasonló lesz a víz, mintha az előszobát mosta volna fel vele. Azaz a hatékonyságról több érzékszervvel is meg fog tudni győződni: orrával érezheti a levegő tisztaságát, szemével láthatja az összegyűjtött piszkot és még a torka és tüdeje is hálás lesz, amit kevesebb köhögéssel, viszketéssel, irritáltsággal fognak a tudtára adni.

légtisztító

Hol a buktató…?

A légmosó hatékony használatához mindenképpen szükséges a rendszeres tisztítása. Ez alapvetően annyit jelent, hogy időnként ki kell önteni a koszos vizet és folyó víz alatt leöblíteni a gépet. Esetenként vízkőmentesítésre is szükség lehet. Cserébe viszont nem kell bele szűrőbetéteket választani és a fogyasztása is nagyon alacsony, egyszóval gazdaságos, hosszú távon is.

Még két dologra kell nagyon odafigyelni légmosó vásárlásakor: az egyik, hogy legyen beépítve valamilyen antibakteriális megoldás, ha ez kimarad, akkor az egészsége érdekében vásárolt eszköz akár betegséget is okozhat.

A másik: ügyeljen a minőségre! Ha a készülék zajos, megbízhatatlanul működik, és még garancia sincs rá, később rengeteg bosszúságot okozhat.

Amit biztosan tudok ajánlani: a BONECO termékeket, mert Svájcban készülnek, korszerű, kifinomult és biztonságos technikai megoldásokat alkalmaznak a vevői visszajelzéseket is figyelembe véve, ráadásul 3 éves garanciával vásárolhatja meg őket. Ismerje meg a választékot, kattintson!

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close