ÁltalánosPárásítás

Párásító légtisztító – valóban segít megőrizni családja egészségét?

A párásító légtisztító valóban tartozéka az egészséges otthonak? Ha igen, miért? És ha nem, miért nem?

A beltéri légminőség (szerencsére) egyre felkapottabb téma, gyakran felmerül télen a fűtéssel, és nyáron a légkondícionálókkal kapcsolatosan is. Miért ennyire fontos a légminőség? Ha megválaszol  néhány egyszerű kérdést, máris egyértelművé válik:

  • A családtagjai télen vagy nyáron betegeskednek -e többet?
  • Látott -e valaha is a szoba levegőjében baktériumokat és vírusokat lebegni?
  • Ha valaki megbetegszik a családból, várható -e hogy hamarosa a többiek is hasonlóan járnak majd?
  • Van -e valaki a családban, aki allergiáktól, asztmától vagy más légúti problémától szenved?

A levegőben lebegő részecskék (pára, vírusok, baktériumok, pollenek) jeleléte, vagy éppen a hiányuk könnyen belátható, hogy hatással van az egészségünkre és a közérzetünkre. Akkor is, ha nem lehet látni egyiket sem.

A páratartalom szabályozása

Minden ember légutait egy vékony nyálkahártya védi, ez segít elkapi és kiszűrni a belélegzett baktériumokat és vírusokat. Ahogy csökken a levegő hőmérséklete, úgy csökken a páratartalma is. Ha nincs megoldva a páratartalom szabályozása otthon vagy az irodában (azokon a helyeken, ahol a legtöbb időt töltjük) a szervezet védekezőrendszere nem tud kellő hatékonysággal működni.

párásító légtisztító

Szűrés, légtisztítás

A légtisztítás nem csak arról szól hogy kiszűrjük a kutyaszőrt és a függönyben megtelepedő port levegőből. Ez is fontos persze, főleg, ha valaki allegiás a családban, de a légúti fertőzések okozói a mikrobák. Ezért a korszerű fűtési és hűtési rendszerek része kell, hogy legyen a légtisztítás is. A HEPA szűrővel ellátott készülékek ki tudják szűri a kórokozókat. A légmosó készüékekben is az alapfelszereltség része kell, hgy legyen az antibakteriális védelem.

Párásító légtisztító készülék – az egészség védelmében

A fentiek nem jeletik azt, hogy feltétleül vennie kell egy párásítót és egy légtisztítót is,

Ha nem szeretne két eszközt vásárolni, télen-nyáron jól jöhet egy kombiált párásító-légtisztító készülék.

Ilyen például a Boneco H680 hibrid párásító légtisztító is.

párásító légtisztító

Szellőzés

Légtisztítás mellett sem szabad hanyagolni a rendszeres szellőztetést. A párásító légtisztító készülék gondoskodik a tiszta levegőről,  a fűtés vagy a légkodi a kellemes hőmérsékletről, de ha nincs egyéb módon megoldva a szellőzés, akkor az egészséges levegő érdekében kénytelen lesz bevetni egy ősi módszert: rendszerese nyisson ablakot.

Ha a légtisztítás, a páratartalom szabályozása és a szellőztetés megoldottak otthonában, akkor elmodhatja: mident megtett azért, hogy egészséges levegőjű lakásban élhessen.

párásító légtisztító

Mentés

Mentés

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close