Párásítás

10 dolog, amivel egy párásító jobbá teszi az egészségét, a bőrét és a háztartását ezen a télen

A téli levegő száraz levegő. A párásítók visszaállítják a levegő nedvességtartalmát az optimális szintre, ami sok előnnyel jár az egész család számára.

Egy 2013-as kutatás szerint például a 43%-ra felemelt páratartalom szignifikásan, 14% csökkentette a levegőben szálló, megfázást és influenzát okozó fertőzőképes vírusok számát.

Egy korábbi, 2009-es kutatás szintén azt mutatta ki, hogy a párás levegő akadályozza az influenza átadását egyik emberről a másikra.

Egy párásító beszerzése segíthet elkerülni idén télen a betegségeket, de emellett puhább ragyogóbb bőrt is adhat, sőt megóvhatja a fabútorok épségét is.

A párásító 10 haszna

  1. Enyhíti a bőrfertőzéseket. A vírusok és baktériumok nehezebben utaznak a párás levegőben. Egy párásító az influenza és az egészség közti különbséget jelentheti.
  2. Puhább, élénkebb bőr. A száraz, hideg levegő elvonja a bőrből a saját nedvességtartalmát, ami mindenféle problémákat okoz, ideértve a szárazságot, a fakó arcszínt, a hámlást és a gyorsuló öregedést. A párásító segít megelőzni ezeket a károsító hatásokat, ezáltal segít fenntartani az egészséges, ragyogó bőr látványát, hogy alapozó nélkül is jól mutasson a téli bulikon és összejöveteleken.
  3. Jó közérzet az légutakban is. Ismeri azt a száraz, feszülő érzést az orrában telente? ha nincs is megfázva (ha igen, még rosszabb), a téli levegő kiszáríthatja a légutakat és az arcüregeket, ezáltal csökkenti a kórokozókkal szembeni ellenállást is. Aludjon párásító mellett, és kelljen fel úgy, hogy nem érzi az orrát és a torkát!
  4. Gyorsabb gyógyulás. Tegyük fel, hogy végül mégis megfázott, vagy elkapta az influenzát. A párásító le fogja rövidíteni a szenvedését. A légutak és a torok nedvesen tartása gyorsítja a gyógyulást, és enyhíti az olyan tüneteket, mint a tüsszögés vagy a köhögés.
  5. Egészségesebb szobanövények. A növények segítenek a méreganyagok levegőből való kiszűrésében. A téli száraz levegő viszont nekik is szenvedést okoz. Észrevette, hogy a földjük szárazabb, mint általában? A leveleik hullanak és elszáradnak? egy párársító segíthet a szobanövényeket is egészségesen tartani – ami az Ön egészségének is jót fog tenni!
  6. Védi a fabútorokat. A szárasz levegő könnyen tönkreteheti a fából készült bútorokat, ajtókat, mert cetemedést és repedéseket okozhat. A párársító segíthet jó állapotban tartani az értékes bútorokat, műtárgyakat, hangszereket.
  7. Nincs több morgó hang reggelente. Gyakran van olyan hangja reggelnte, mint egy medvének? Ez a száraz levegő hangszálakra gyakorolt hatásának az eredménye. Ha éjszaka egy párásító társaságában alszik, a jelenség megelőzhető.
  8. Kisebb lesz a fűtésszámla. Tudta, hogy a párás levegő melegebbnek érződik, mint a száraz? Ha párásabb a levegő, kevesebbet kell majd fűtenie.
  9. Kevesebb elektromos kisülés. Senki sem szereti, ha véletlenül megcsapja a sztatikus elektromosság – különösen nem a macska! Talán már észrevette, hogy a “véletlenül megráztuk egymást” jelenség gyakoribb télen – és ezért ismét a száraz levegő a bűnös. Használjon párásítót, és tartsa odakint a villámlást.
  10. Jobb alvás. ha a partnere horkol, a párásító segíthet, Ha a légutak kiszáradnak, általában többet is horkolunk. A párás környezet emellett melegebbnek és komfortosabbnak tűnik, és ez is segíti az éjszakai alvást.

Meggyőztük?

Párásító sokféle van, és a különböző igényekhez más és más típusok illenek. Létezik hideg- meleg- és langyos párásító is, aromaterápiás, légtisztítóval kombinált stb.

Kattintson ide, és válassza ki, milyen párásító illik legjobban az Ön otthonába!

Mentés

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close