Általános

Melyik párásító típust válasszam?

Ha bizonytalan a párásító kiválasztásában, nézze meg a helyiséget, ahol párásítani szeretne! Minden szobához tartozik egy tökéletesen hozzáillő párásító is, olvasson tovább, és segítünk megkeresni!

A szoba méretéhez illeszkedő párásító kiválasztása

Az első paraméter, amit meg kell vizsgálnunk, az a párásítani kívánt szoba mérete. Sőt, ha az egész lakást szeretné egyszerre párásítani, egy optimálisan elhelyezett, nagy teljesítményű párásítóval egy átlagos méretű és alaprajzú lakás esetében ez sem lehetetlen.
A szükséges teljesítmény meghatározása nagyon egyszerű, csak egy mérőszalagra, esetleg a párásítandó helyiség méretarányos alaprajzára és egy vonalzóra lesz szükség. A szoba légtérfogatát kell kiszámolni, természetesen csak közelítőleg. Ehhez mérjük le a szoba alapterületét négyzetméterben, majd a belmagassággal beszorozva megkapjuk a helyiség méretét légköbméterben.
A legtöbb párásító kb. 30-50 m2 méretű, átlagos belmagasságú szobákhoz, lakásokhoz megfelelő. Ezek maximális értékek, tehát ha például egy 30 m-es szobába tervezett párásítót egy 10 m-es helyiségbe tesz, akkor sem tud túlságosan megemelkedni a páratartalom.
Ha ennél nagyobb területet szeretne hatékonyan párásítani, akkor vagy több kisebb párásítóra lesz szüksége (ez különösen akkor ajánlott, ha nem egybefüggő területekről van szó), vagy egy nagyobb teljesítményű párásítóra.
Ezeket ajánljuk:

BONECO S450 Melegpárásító Digitális Automat

BONECO S450
Melegpárásító Digitális Automat

Nagy teljesítmény
Kemény vízhez is használható
Steril párásítás
Digitális szabályzás
Biztonságos kézmeleg pára
Aromaterápia

60 m2-ig

BONECO H680 Hibrid párásító légtisztító

BONECO H680
Hibrid párásító légtisztító 
Hibrid technológia
Párásító és légtisztító
Ultra csendes
7 fokozatú ventilátor
Automata
Levegő minőség érzékelő
Hibrid HEPA filter
100 m2-ig

A szoba funkciója

Párásító gyerekszobába, babaszobába

BONECO H680 Hibrid párásító légtisztító a BABY üzemmódja a kisgyerekek igényeihez igazodva 60%-ra emeli a páratartalmat, így gyermeke nyugodtabban fog aludni, és az asztmás, allergiás, kruppos tünetei is enyhíthetők vagy megelőzhetők lesznek. Sőt, a légtisztító funkciónak köszönhetően még a megfázás ellen is véd.

Párásító irodába

A BONECO S450 Melegpárásító ideális választás, mert nagyon kevés karbantartást igényel, és akár egy nagyobb egyterű iroda is hatékonyan párásítható vele. Az egészségesebb levegő egészségesebb környezetet, ezáltal kevesebb dolgozói hiányzást jelent – a melegpárásító olyan beruházás, amely munkatársai közérzetének, elégedettségének és teljesítményének is jót tesz.

Padlófűtés mellé

Az egyébként sok előnnyel bíró padlófűtés nemcsak a levegő páratartalmát csökkenti, hanem a por is jobban száll az ilyen fűtési megoldással ellátott helyiségekben. Ezért egy padlófűtéses (vagy padlószőnyeggel borított)nappaliba a legjobb választás egy légmosó, például BONECO 1355.

Párásító hálószobába

A legtöbb modern párásító működése nagyon csendes, de hálószobába még közülük is a legcsendesebbek a legjobbak. Például a BONECO 2441W RedDOT formatervezői díjas nedvesítő betétes hidegpárásító, mely speciális lekerekített formatervezésének köszönhetően szinte észrevehetetlenül csendesen szívja be a száraz, és bocsátja ki magából a páradús levegőt.

Bőröndbe, utazáshoz

Létezik olyan párásító is, amely tényleg akár egy nagyobb zsebben is hordozható, víztartályként pedig bármilyen fél literes palackot használhat. Itt találja.

Csak a páratartalom a gond?

Érez magán allergiás tüneteket? Szokott -e valaki dohányozni a lakásban?

Ha igen, akkor egy légmosó vagy kombinált párásító légtisztító készülék nagy megkönnyebbülést jelenthet, hiszen ezek párásítás közben kiszűrik a levegőből a szálló port, az atkákat, az állati hámdarabkákat és a többi allergént. Ide kattintva találja meg a légtisztító funkcióval is rendelkező párásítókat.

Szeretné élvezni az aromaterápia kellemes hatásait?

Bizonyos párásítók illóolajak párásítására is alkalmasak, melyek jó hatással vannak a szervezetre és a hangulatra. Ilyen például a Boneco 2055D is.

Salvus gyógyvíz inhalálása? Lehetséges!
A bükkszéki Salvus gyógyvíz belélegezve bizonyítottan jó hatással van a légutakra. Azonban egy ilyen magas ásványi anyag tartalmú víz a legtöbb párásítót tönkretenné. Kattintson ide azokért a párásítókért, melyeket nyugodtan használhat Salvus vízzel feltöltve is!
Remélem sikerült segítenem a választásban, de ha még marad kérdése, írja meg a jolevego@parasito.hu email címre, örömmel válaszolok!

Mentés

Mutasd még

Érdekelheti még...

Close