Általános

Amikor a párásító nem csak vizet párologtat

A párásító egyszerű eszköznek tűnik: látszólag egyetlen lehetséges funkciója a levegő páratartalmának megfelelő szintre való felemelése. Pedig ennél sokkal többet is tudhat egy -egy komolyabb párásító. Az időzítők, az öntisztulás, az érintőképernyő, a légtisztítás és a langyos pára mind egy-egy pluszfunkció lehetnek, melyek kényelmesebbé vagy hatékonyabbá teszik az eszköz használatát. Néhány párásító pedig akkor is elemében érzi magát, ha úgy adódik, hogy nem csapvizet párologtat, hanem valami egészen mást…. Hogy mit? Azt a folytatásból megtudhatja!

Salvus köd a párásító szájából

A Salvus víz, és annak porlasztott változata rendkívüli gyógyhatása miatt egyre népszerűbb, de azok kedvéért, akik még nem hallottak róla, röviden bemutatom:

Ez a bükkszéki eredetű gyógyvíz szinte minden kémiai elemet tartalmaz valamilyen hasznos formában. Fürdésre és fogyasztásra is alkalmas, belélegezve (és nekünk most ez a fontos) pedig nyákoldó, gyulladáscsökkentő hatása van, enyhíti az asztmás, kruppos vagy allergiás tüneteket, és gyerekeknél is biztonságosan alkalmazható.

Egyszerűen elpárologtatva, a hatóanyagok nagy része az edényben marad, egy átlagos párásítóba töltve viszont tönkreteszi a készüléket. Ezért ha szeretné gyógyhatású sóbarlanggá változtatni a fürdőszobáját, zuhanyzóját, akkor egy speciális párásító lesz a megoldás.

Ha kisgyermeke van, akkor fürdés előtt bepárásíthatja a fürdőszobát Salvus köddel, és így a gyerek pancsolás közben, unalmas ücsörgés nélkül gyógyulhat.

Salvus köd párologtatására alkalmas párásítókért kattintson ide!

Aromaterápia párásítóval

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, mekkora hatással vannak az emberre a különféle illatok. Gondoljon csak a nagymama süteményének a lakást belengő fahéjas illatára vagy a karácsonyi fenyőillatra!

Az illatok hatást gyakorolnak nem csak a tudatunkra, de a tudatalattinkra is, így léteznek nyugtató és élénkítő hatású, sőt vágyfokozó illatok is. A boltban kapható légfrissítők, füstölők és illatgyertyák azonban rengeteg káros anyagot és mesterséges parfümöt tartalmazhatnak, káros égéstermékeket termelhetnek. Ha Ön egészségtudatosan él, ezeket ne használja, vagy csak különösen indokolt esetben, mértékkel!

Van azonban az illatosításnak egy egészséges, teljesen ártalmatlan módja is: az aromaterápiára alkalmas párásító készülékek a vízzel együtt tiszta illóolajokat is tudnak párologtatni, így mindig az aktuális (vagy az aktuálisan vágyott) hangulatához illeszkedhet a lakás illata.

Egy ilyen otthonos illatú lakásba élmény hazatérni!

Aromaterápiához is használható párásítókat talál ide kattintva!

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close