Általános

Párásító krupp ellen

Fullad a gyerek? A krupp az egyik legijesztőbb dolog, ami egy gyerekkel történhet, és meglehetősen gyakori jelenség.

Kisgyermekkorban szinte minden tizedik gyerekkel rendszeresen előfordul, hogy a légúti fertőzések következtében ugató hangon köhög, nehezen veszi a levegőt, fullad, rosszul van. Ezek a krupp tünetei. Mivel (főleg 3 év alattiaknál) ez egy nagyon veszélyes állapot, a megelőzés a legfontosabb!

Mi az a krupp?

A krupp egy vírusok által okozott, a légutak elzáródásáváal járó, potenciálisan életveszélyes állapot. Szinte kizárólag gyerekeknek jelentkezik, mert az ő légútjaiknak kisebb az átmérője, de aki hajlamos rá, annál több, mint 200 különféle vírus képes kruppos tüneteket okozni. Ezek a vírusok gyulladást okoznak a szervezetben, a légutak gyulladt nyálkahártyája pedig megduzzad. A kisgyerekek kis keresztmetszetű légútjai ilyenkor még kisebbé válnak, sőt, könnyen el is záródhatnak – így alakulnak ki a krupp ijesztő tünetei.

Hogyan segíthet ezen a párásító?

A párásabb levegő önmagában könnyebbé teszi a légzést, és a légutak kiszáradásának megakadályozásával segít megelőzni a kruppot okozó vírusokkal való megfertőződést. Ez azonban csak az egyik része a dolognak.

Egyes ultrahangos párásító típusok képesek gyógyvíz párologtatására is, úgy, hogy a gyógyhatást okozó oldott anyagokat is a levegőbe juttatják, nem csak a vízpárát. A bükkszéki Salvus gyógyvíz tudományosan bizonyított gyulladásgátló, nyugtató hatásáról közismert és elismert gyógyvíz, melyet egy ilyen, speciális párásító segítségével páraként be is lehet lélegezni. Így közvetlenül és azonnal, a tüdőben tudja kifejteni jótékony hatását, és a légutak gyulladását és duzzanatát csökkentve segít megelőzni a kruppot.

A legtöbb kisgyerek nehezen marad meg egy helyben, a hagyományos inhalátorok használata a legtöbbször nem megoldás. A párásító használatával viszont gyakorlatilag egy sóbarlangot lehet létrehozni a fürdőszobában. Így például a fürdetés ideje alatt, előzőleg bepárásítva a helyiséget, élvezhető a gyógyklíma hatása, anélkül, hogy az bármiféle kényelmetlenséget okozna a gyereknek vagy a szülőnek.

A Salvus vizes párásításról, a párásító használatáról nézze meg az alábbi videónkat:

Védje meg gyermekét a krupptól, kattintson ide a Salvus inhalálásra alkalmas párásítókért!

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close