párásító

A hibrid párásító – miért hibrid?

Ha a lovat és a szamarat keresztezzük, egy hibrid állat, az öszvér születik majd a párosításból. Hogy ez miért jó? Mert az öszvér mindkét szülőjénél egészségesebb, hosszabb életű, nagyobb testi erejű lesz, azaz röviden: még sokoldalúbban használható. A hibrid párásító legnagyobb előnye az öszvérhez hasonlóan a sokoldalúsága. Ha szeretné tudni, Önnek miben segíthet otthon egy ilyen hibrid készülék, olvasson tovább!

Mi az a hibrid párásító?

A hibrid párásító egy HEPA-szűrős légtisztító és egy nedvesítőbetétes párásító tervezőasztalon zajló (nem igazán romantikus) nászából születik. Ennek köszönhetően képes mindarra, amit ezek a készülékek külön-külön is tudnának, viszont egymaga tud gondoskodni a szoba levegőjének megfelelő minőségéről.

A hibrid párásító előnyei

  • Kevesebb értékes helyet foglal el szobában, irodában, mint a két külön készülék.
  • Télen-nyáron üzemeltethető, a szükségleteknek megfelelően. Ebben különbözik a hasonlóan többfunkciós légmosó készülékektől, melyek csak akkor tisztítják a levegőt, ha párásítanak is közben.
  • Kiszűri a levegőből a port, az allergéneket, sőt, akár a baktériumokat is.
  • Ha szükséges, párásítja a levegőt, ha viszont elég párás a környezet, ez a funkció magától kikapcsol.
  • Egyetlen távirányítóval kezelhető.
  • Energiatakarékos.
  • Megkönnyíti és egészségesebbé teszi az életet.

Hogyan működik?

A hibrid párásító két együttműködő rendszerből épül fel, egy légtisztító és egy párásító rendszerből. Nézzük meg először a légtisztító rendszert!

A légtisztító érzékelője folyamatosan figyeli a levegő szennyezettségét, ennek megfelelően állítja feljebb vagy lejjebb a teljesítményt (automata üzemmódban). A beszívott levegő először egy előszűrőn halad át, ez kiszűri a nagyobb szennyeződéseket, majd a legkisebb porszemek is megakasztó, ultra sűrű HEPA szűrőn halad át. Itt eléri a párásító dobot.

Ha a levegő páratartalma alacsony, a párásító dobot egy csendes motor forgatni kezdi, és a nagy felületű nedvesítőbetétből az áthaladó levegő felveszi a megfelelő mennyiségű párát. Ez a pára garantáltan tiszta, a vízben található esetleges szennyeződések nem tudnak belekerülni. A higiéniáról az antibakteriális hatású ezüst ionok gondoskodnak, ezért nem kell félnie, hogy a készülék idővel baktériumkeltetővé válik.

Az így megtisztított, ideálisan párás levegő jut vissza a szobába.

Hol lehet ilyet szerezni?

Ha szeretné egyszerűen megoldani lakása, irodája vagy a gyerekszoba levegőjének egészségesen tartását, kattintson ide!

Mentés

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close