Párásításpárásító

Mi az a nedvesítőbetétes párásító?

A közismert ultrahangos párásítók mellett létezik a párásítóknak egy másik, kevésbé ismert típusa is: a nedvesítőbetétes párásító. Ha párásító vásárláson gondolkozik, érdemes megismerni – ezeket kell tudnia a nedvesítőbetétes párásító készülékekről:

A nedvesítőbetétes párásító működése

A nedvesítőbetétes párásító is hidegpárásító, mint például az ismertebb ultrahangos párásítók. Működése során egy antibakteriális védelemmel ellátott nedvesítő betét szívja magába a párásító tartályából a vizet, és a ventilátor ezen szívja át a szoba száraz levegőjét.

A párás nedvesítőbetéten áthaladva a levegő nedvességet vesz fel, és ez a párásabb, egészségesebb levegő jut vissza a szobába.

A nedvesítőbetétes párásító előnyei

A nedvesítőbetétes párásítók a is alapvetően ugyanazt tudják, mint az ultrahanggal működő társaik. Olyan területeken azonban, ahol nagyon kemény a víz, a nedvesítőbetétes párásító az ideális választás.

Az ultrahangos készülékek vízlágyító patronja ugyanis nagyon kemény víz esetén az átlagosnál jóval hamarabb elhasználódik, ilyenkor pedig a párásítóból kifújt kemény víz szürkésfehér, ragacsos réteget vonhat a bútorokra falakra. Ilyenkor mindenképpen szükséges a vízlágyító patron vagy granulátum cseréje, és ez rendszeres költséget jelent. A nedvesítőbetétes párásító használatakor azonban ez a probléma nem jelentkezik, hiszen ezek a készülékek közvetlenül párásítják a levegőt, nem porlasztott vízcseppeket juttatnak a levegőbe.

Másik előnye, hogy a készülék teljesen természetes, önszabályozó módon állítja be a szoba ideális páratartalmát.

Ezek a berendezések aromaterápiára is nagyszerűen használhatók.

Kinek nem ajánljuk?

Nem ajánljuk ezeket a párásítókat azoknak, akik légúti betegségeiket Salvus-köd inhalálásával szeretnék kezelni, erre ugyanis csak bizonyos ultrahangos párásító típusok alkalmasak.

Fontos tudni, hogy ezek a párásítók időről-időre rendszeres tisztítást, gyors karbantartást igényelnek, így például olyan munkahelyekre, ahol nincs felelőse a párásítónak, nem ez a legjobb választás.A nedvesítőbetétet időnként cserélni kell, aki nem szeretne vásárlás után többet költeni a párásítójára, annak inkább a légmosókat javasoljuk.

Ha légtisztító funkcióra is szüksége van, akkor is  érdemes elgondolkoznia egy kettő az egyben légmosó berendezés beszerzésén.

Párásító ajánlat

Ha megbízható, hatékony és szép hidegpárásítót keres, akár kemény vízhez is, a BONECO 2441-et ajánljuk. Ezt a formatervezői díjjal kitüntetett, extra csendes készüléket kétféle színben is megvásárolhatja: kattintson IDE!

Mentés

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close