Légúti problémákPárásítás

Sókamra házilag, párásító segítségével

Több évszázados tapasztalat, hogy a sóbányákban, tengerparton élők  a sós pára hatására ritkábban betegszenek meg légúti fertőzésektől. Nem csoda, hogy egyre népszerűbbek az egészségre vágyók között a különféle sóbarlangok és sókamrák, de nem mindenkinek van lehetősége ilyen helyekre járni. fertőző betegséggel nem is ajánlott a nyilvános sókamrák látogatása. Lehetséges vajon otthon is élvezni a sókamra előnyeit? Egy arra alkalmas párásító készülék segítségével igen! A folytatásban azt is elárulom, hogyan…

Mire jó a sókamra?

A sókamrákban való tartózkodás, akár rendszeresen, akár kúraszerűen, jó hatással van a krónikus és akut légzőszervi betegségekre egyaránt, sőt a megelőzésben is segít.

Egy sóbarlang, sókamra akkor igazán hatékony, ha természetes só alkotja. Ennek az az oka, hogy nem is elsősorban a tiszta konyhasó hat a szervezetre (bár az is segít) hanem a benne található különféle ásványi sók. Ezek az ásványi anyagok az évszázadok során a talajvízbe is beoldódtak, így bizonyos gyógyvizek párologtatásával és belélegzésével is élvezhetjük a sókamra előnyös nyákoldó, gyulladáscsökkentő hatásait.

Sókamra Salvus-köd inhalálásával

Hazánk rendkívül gazdag változatos összetételű ásvány- és gyógyvizekben. Ezek egyike a Bükkszéken feltörő, ma már szinte mindenhol kapható Salvus gyógyvíz, mely gyomorproblémák kezelésében bár régóta bizonyít. A modern párásítók elterjedésével egy újabb területen, a légúti panaszok kezelésében derült ki fantasztikus hatása.

Egy erre alkalmas, kellő mértékben porlasztó ultrahangos párásító segítségével az ásványi anyagokban gazdag Salvus párát közvetlenül a tüdőbe lehet juttatni, ahol gyulladáscsökkentő, nyákoldó hatást fejt ki. bevethető száraz köhögés, hurutos köhögés és kruppos tünetek elle, de jó hatással van asztmára és más krónikus betegségekre is. Dohányosok és poros, szennyezett helyen élők, dolgozók is nagy hasznát vehetik a készüléknek és a vele való inhalálásnak. Továbbá azoknak is, akik gyakran kapnak el felső légúti megbetegedéseket okozó vírusokat, segíthet a megelőzésben.

Egy kisebb (praktikusan csempézett) mosdóhelyiséget érdemes átalakítani házi sókamrává. A kúra során 3-10 napon keresztül naponta 15 -20 percet kell a helyiségben eltölteni, miközben működik a Salvus vízzel feltöltött párásító.

Ha még nincs Salvus inhalálásra alkalmas párásítója, nézzen körül ITT!

Tagok
Mutasd még