Légúti problémákPárásításpárásító

Párásítás nélkül a  férfinátha igazoltan súlyosabb

Ők könnyebben betegszenek meg, így télen a fűtött szobában a párásító használata segíthet

A férfiak a szervezetükben termelődő tesztoszteron nevű nemi hormon miatt fogékonyabbak a vírusokra, így a felső légúti megbetegedésekre, megfázásra, náthára és az influenzára is. Számukra száraz levegő esetén a megfelelő páratartalom,  a párásítás létfontosságú, majdnem annyira mint a gyerekeknél.

A párásítás segít megőrizni a nyálkahártyák ideális állapotát. Minél magasabb a tesztoszteronszint, annál gyengébb a szervezet kórokozókkal szembeni immunválasza, mivel nehezebben termel olyan antitesteket, amelyek segítségével a szervezet megküzdhet a kórokozókkal. A párásító használata, az ideális páratartalom megkönnyíti a szervezet védekezését és jobb közérzetet ad.

A férfiak tényleg könnyebben betegszenek meg

Ugyan a nők szervezete is termel tesztoszteront (a mellékvesékben) azonban a lényegesen magasabb tesztoszteron miatt a férfiak nyitottabbak a különböző fertőzésekkel szemben. Minél több a tesztoszteron a szervezetben, annál inkább csökken a B-limfociták működése, valamint a T-limfociták aktivitása. Így igazoltan gyakrabban jelentkezhetnek náluk olyan megfázásos tünetek, mint a rossz közérzet, a köhögés, orrfolyás, torokfájás és a hőemelkedés, ráadásul a csökkent antitest termelődés a szervezetük lassabban regenerálódik. A párásítás segíthet abban, hogy ez hamarabb történjen meg.

A rendszeres és bőséges folyadékbevitel ( a párásítás is) – segíti az immunrendszerünket

A normál állapotú, hidratált sejtek azonban lényegesen ellenállóbbak nem csak a megfázással-, de a vírusokkal és a baktériumokkal szemben is, ezért javasolják az orvosok a megfelelő mennyiségű, rendszeres folyadékbevitelre való odafigyelést. Emellett a párásítás is fontos a férfiaknak.

Hogy függ össze a párásítás a belső hidratáltsággal? A hidratáltság megőrzése minden sejtünk számára, így a tüdőnk, a légutak, a torok, a garat számára is egyaránt fontos, hiszen a szervezet ellenállóképessége akkor megfelelő és az immunrendszer akkor működik rendesen, ha sejtjeink az alapvető élettani folyamataikhoz elegendő vizet tartalmaznak. Megfelelő párásítás esetén ezt a vizet pótoljuk belélegzéskor.

A párásító jótékony hatása: a férfiak számára kiemelten fontos a légutak nedvesen tartása

Mivel a férfiak eleve némi nemi hátrányból indulnak a fertőzések elleni védekezés terén, számukra kiemelten hatékony segítség lehet a vírusfertőzéseknek leginkább kitett légutak megfelelő hidratáltsági szintjének fenntartása párásító készülék segítségével.

Hidegben, télen a fűtött szobában a párásító használata segíthet

Azok ugyanis, akik tartósan alacsony páratartalmú helyiségekben kényszerülnek tartózkodni, a kiszáradt nyálkahártyáik miatt gyakrabban betegszenek meg különböző eredetű felső légúti betegségekben. A párásító tehát egyfajta védelmet is ad, prevenciós eszköz.

Légzéssel sok folyadékot vesztünk, ezt kell visszapótolni párásítással. Ugyan a tüdőnk alapvetően egy igen hatékony párásító és légtisztító berendezés, de ha a belélegzett levegő túl száraz, annak folyamatos, nyálkahártyák általi párásítás folyamata (páratartalmának beállítása) akár jelentős vízveszteséggel is járhat. A párásítás hiánya, az alacsony páratartalom a nyálkahártyák gyors kiszáradásához, ezáltal pedig egészségügyi problémákhoz is vezethet.

A száraz levegő tünetei (ha ezeket tapasztalja párásító kellhet)

A légutak kiszáradásának első tünetei a száraz orrüreg, a kaparó torok, ugató jellegű, száraz köhögés, súlyosabb esetekben pedig a gyakori orrvérzések és az újra meg újra kiújuló légúti fertőzések. Ez nem csak a kisgyerekek, hanem a felnőttek számára is veszélyes, így párásító beszerzése nem csak a babák, hanem a papák számára is fontos egy családban.

Párásítás otthon a férfinátha ellen

Lépjen fel Ön is otthona állandó száraz levegője és a fejét gyakorta felütő férfinátha ellen!

Válasszon olyan hatékony párásító készüléket, mint a BONECO U700 extra nagy teljesítményű, ultrahangos párásító készülék vagy bármelyik BONECO légmosó.  Oldja meg a párásítást, hogy hamarabb búcsút inthessen a náthának és a légúti fertőzéseknek és jobban érezze magát az egész család!

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close