LégtisztításLégúti problémákpárásító

Asztma és párásítás

A levegő minőségét, a párásítás mértékét nagyon érzékelik az asztmások.  Az asztma a légutak betegsége, mely lehet allergiára jelentkező illetőleg nem allergiás eredetű.

Az asztma miatt beszűkült, érzékeny légutak minden a levegőben található irritáló szennyeződésre (triggerekre) fokozottan érzékenyen reagálnak, nehéz, hangos, sípoló légzés, múlni nem akaró köhögés, roham alakulhat ki. Ilyen asztmát provokáló triggerek lehetnek a különböző légúti fertőzések, az erőteljes légző munkát igénylő fizikai aktivitás, a különböző allergének (házipor, poratkák, penészgomba-spórák, pollenek, állatszőr, dohányfüst, kemikáliák kipárolgása) és akár az időjárás is.

A hideg, a hőmérsékletváltozás, vagy épp a túlzottan száraz levegő mind kiváltója lehet az asztmás állapotromlásnak, utóbbi leginkább azért, mert kedvez a légúti irritációt okozó, levegőben szálló anyagok koncentráció-növekedésének.

A párásítás javíthat egy asztmás állapotán?

Az allergiás asztma kiegészítő kezelésére a rendszeres sópipa használaton, vagy épp sóbarlang látogatáson túl kiválóan alkalmas a párásítás otthon.

Az állandó 40-60%-os páratartalom és a tiszta, allergizáló-irritáló anyagoktól mentes, optimális, 20-22 fokos levegő ugyanis hatékonyan segít csökkenteni a nyálkahártya és a hörgőcskék gyulladásos állapotait valamint csökkentheti a hörgőszűkület okozta éjszakai köhögéses rohamok előfordulását is.

Amennyiben tehát száraz otthonunk levegője és van asztmás beteg a családban, nem árt figyelni az optimális páratartalomra, valamint a légutakat irritáló szennyeződések koncentrációjának csökkentésére a levegőben. A levegő szárazzá válhat nyáron a klíma miatt, télen pedig a fűtés csökkentheti a levegő páratartalmát. A levegő optimális páratartalmának helyreállítására kiváló megoldást jelenthet a párásítás.

Salvus inhalálás ultrahangos párásítóval

A Salvus vizes inhalálás gyors megoldást jelenthet egy asztmában, felső légúti betegségben szenvedő számára. A bükkszéki Salvus vízben található oldott ásványi anyagok rendkívül jó hatékonysággal csökkenthetik  az asztmások kellemetlen tüneteit. Az ultrahangos párásító finom szemcsékre porlasztja szét a vízben található anyagokat, amelyek belélegzése után azonnal érezteti hatását. A Salvus vizes inhalálás nemcsak télen, hanem nyáron is sokat segíthet az asztmás betegeknek. Természetesen minden esetben javasoljuk, hogy előzetesen konzultáljon orvosával, hogy Önnek milyen gyakorisággal érdemes ezt a fajta inhalálást végeznie.  

BONECO H680 hibrid párásító-légtisztító

A levegő párásításával, tisztításával javíthatunk az asztmával élők életminőségén. Asztma esetén tehát el kell érnünk, hogy a levegőben jelentősen csökkenjen a légutakat irritáló szennyeződések koncentrációja, ugyanakkor fenn kell tartsuk a lakásban az optimális páratartalmat és hőmérsékletet.

Az olyan allergizáló-irritáló anyagok, mint a házipor, a poratka, a gomba spórák, egyéb kórokozók valamint a cigarettafüst kiszűrhetők egy légtisztítóval is. Azonban, ha a levegő páratartalma sem elégséges, akkor olyan légtisztító-párásító készüléket kell keresnünk, amely HEPA szűrővel is rendelkezik.

A BONECO H680 hibrid párásító-légtisztító készüléke ultra csendes, melyet levegőminőség és páratartalom-érzékelővel láttak el. A tökéletes levegőszűrést a HEPA-aktívszén szűrővel kombinált filtere biztosítja.

A BONECO H680 párásító betétjéről a vízben oldott, allergén és szennyező anyagok még sima, párásító üzemmód esetén sem kerülhetnek vissza a levegőbe köszönhetően az ISS ezüst ionizációs rendszerének a működése mindenkor higiénikus és a párásítás is egyenletes.

Egy svájci BONECO  párásító-légtisztító használatával nem fordulhat elő, hogy túlpárásítunk.

Az automata szabályozóval nem rendelkező készülékekkel viszont előfordulhat, hogy a párásítás következtében a páratartalom 65%-ot is meghaladja, pedig túlzott párásítással akár ronthatunk is az asztmás személy állapotán, hiszen a nehéz, párás levegő (tartósan 65%os páratartalom felett) nem csak növeli a beszűkült légzésfunkció megjelenésének esélyeit, de kifejezetten kedvez az asztmatikus tüneteket erősítő kórokozók, gombák esetleges elszaporodásának is.

A párásítás mértékére tehát nagyon oda kell figyelni.

A BONECO HEPA filteres H680 hibrid párásító-légtisztítója azonban 7 fokozatú ventillátorának és levegőminőség-érzékelőnek köszönhetően automata üzemmódban is mindig csak a levegő aktuális páratartalmának megfelelően és csak addig párásít, amíg a levegő el nem éri az előre beállított-, vagy az optimális páratartalom szintet.

Párásítás otthon minőségi svájci készülékekkel.

Akár kisgyermekkori asztma, akát idősebb családtag számára választjuk, érdemes tartós és modern párásító gépet választani, ezen nem szabad spórolni, mert a tüdőnk nagyon kényes szervünk.

Párásítás kérdésekre jó választ keres?

Jöjjön el BONECO márkaüzletünkbe  és nézze meg a készülékeket, felkészült kollégáinkkal minden problémára találunk jó megoldást, akár párásító, akár légtisztító, vagy épp páramentesítő kell Önnek!

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close