Légúti problémákPárásítás

Megtaláltam a megoldást…

Az első gyermek megszületése leírhatatlan örömöt ad egy szülőnek. Igyekszik mindent a lehető legtökéletesebben előre megtervezni. Persze az esetek többségében ez nem mindig jön össze. Az első babának mindent megvesz, mindent kipróbál. Ezt bizony én is megtettem.

Aztán jön a kistestvér. A szülő már rutinosabbnak számít bizonyos kérdésekben. Az első gyereknél vétett hibákat „igyekszik” elkerülni. Az idő, s a gyerekek száma kellő tapasztalást adhat a gyerekneveléshez. Nincsen két egyforma gyerek, ezt mindenki tudja. Más problémák, más élethelyzetek érik a családot.

Segítség, már megint beteg a gyerek.

Telik múlik az idő, s a gyerekek kikerülnek a szülői házból. Eljön az óvodás időszak. Nagyon jó, biztosan jót tesz a közösség a gyermeknek. De az öröm, nem tart sokáig, hamar beköszönt a család életébe a váratlan vendég: a „takonykór”. Véget nem érő orrfolyás, szűnni nem akaró köhögés, esetleges kruppos rohamok, láz, sírós kisgyerek…
Ennek a kálváriáját én csak az első gyermekemnél éltem át. Szerencsére nem olyan intenzitással, amit sok szülőnél hallani lehet. Aztán megszülettek az ikrek. A megszokott családi életünk kellemesen felborult, de minden rendben zajlott, egészen az első óvodai napig.

Ne hagyd ki a párásítást télen!

A babaszoba párásítása, a megfelelő egyenletes páratartalom biztosítása sok kellemetlenségtől óvhat meg minket. Főleg télen válik létfontosságúvá a párásítás, mert a fűtési szezonban a levegő könnyen szárazzá válhat. Ha a levegő relatív optimális páratartalma 40% alá esik, kiszárítja a szemet és a torkot. Egy pici baba nyálkahártyája, a torka jóval hamarabb kiszárad, mint egy felnőttnek. A kiszáradt nyálkahártya legrosszabb esetben akár folyamatos, kruppos köhögéshez vezethet és jobban kedvezhet a betegséget okozó baktériumok elszaporodásának.

A párásítás a gyerekszobában is fontos.

Száraz a levegő. Párásítás a megoldás?

Alig jártak az ikrek 1-2 hete az oviba, már elkezdődött a sorozatos megbetegedések végeláthatatlan sora. Egy hét óvoda, két hét otthonlét. Rohanás a patikába, drága gyógyszerek, álmatlan éjszakák… Szomorú voltam, nem lesz ennek sohasem vége. Mi lesz? Miért betegek állandóan a gyerekek? Valamit rosszul csinálok? Nem kapnak elég vitamint? Mitől gyengült le az immunrendszerük ennyire? Rengeteg kérdés merült fel bennem. Majdnem egy éves kínlódás, fórumozás, kérdezősködés után felcsillant a reménysugár. Van megoldás?
Igen van megoldás. Elkezdtem tájékozódni a párásítókról és a technológiákról. Első lépésként beszereztem egy páramérőt, ami elég hamar jelezte a problémát: száraz a levegő. Döntöttem: kell egy párásító! De nem akármilyen. Fórumozás, ismerősök ajánlásai, és a választás: egy BONECO párásító, ami Salvus inhalálásra is képes.
Nagyon sok pozitív véleményt, tapasztalatot találtam erről az eljárásról, s amikor rákérdeztem, a gyerekorvosom is ezt a márkát ajánlotta.

A jótékony Salvus gyógyklíma BONECO párásítóval:

Sokan ismerik a Salvus víz jótékony hatását. Én is tudtam, hogy jó emésztési problémákra, de azt nem, hogy légzőszervi megbetegedések esetén is kiváló lehet.
A Bükkszéken feltörő gyógyvíz összetétele különleges, hatása miatt világhíres. A BONECO ultrahangos párásítói alkalmasak a jótékony Salvus gyógyklíma kialakítására. Az inhalálást érdemes kúraszerűen végezni, naponta 2-3 alkalommal 15-20 perc légzőkúra javasolt a légúti nyákoldásra. A BONECO ultrahangos párásítók membránja nagyon apró mikroszemcse méretre porlasztja szét a gyógyvizet, mely a levegőbe kerülve és belélegezve kedvezően hathat a felső légúti megbetegedések gyakoriságának csökkentésében.

Nekünk bevált a BONECO párásító.

Nagy örömmel és hihetetlen nagy reménnyel vittem haza a BONECO 7145 ultrahangos párásítót. Nem csalódtam benne. Persze ismét betegek voltak a kicsik, ezért rögtön be is üzemeltem. Több alkalommal használtam Salvus vizes inhalálásra is. A viszonylag kicsi fürdőszobánkat pillanatok alatt ellepte a Salvus pára. A gyerkőcök az első pillanatokban nagyon élvezték, szívták és „nyalogatták” a készülékből kiáramló párát. A második napos kúra után már hallottam a felszakadó köhögésüket. Napról-napra jobban lettek, a szokásos megfázásból való kilábalás igencsak lerövidült. A párásító a szobájukban áll, s a páramérőnk már 53%-ot mutat. Lekopogom…több mint két hónapja, folyamatosan járunk óvodába. Végre nem betegek! Boldog vagyok, minden a helyére került.

A Boneco 7145W ultrahangos párásító ideális gyerekszobák, kis helyiségek párásítására.

Használjon ultrahangos párásítót a gyerekszobába!

A gyerekszoba párásításhoz a hideg párafelhőt kibocsátó ultrahangos párásítók a legalkalmasabbak. De persze nem mindegyik jó gyerekszoba párásításra. Fontos, hogy a párásító csendben működjön s megoldott legyen a megfelelő a tartályba kerülő csapvíz szűrése. Vagyis a helyiségbe kerülő pára ásványi anyagoktól és szennyeződésektől mentes legyen. Érdemes olyan készüléket beszerezni, amiben automatikus páraszintszabályzó van. A párásító kikapcsol, ha elérte a beállított ideális páratartalmat. Nem célravezető a párásítást „túltolni”. A túl magas páratartalom penészesedéshez, befülledéshez vezet, amiben a gombák, gombaspórák szaporodhatnak el és az pedig allergiás légúti tünetekhez vezethet.

Párásító vásárlásakor előzetesen tájékozódjon és döntsön körültekintően!

A svájci márka, a BONECO már több mint 60 éve foglalkozik párásító és légtisztító készülékek gyártásával. A kiemelkedő minőség és megbízhatóság, hosszútávú élettartam kellő ismérv lehet a döntéshez. A BONECO készülékek áttanulmányozása után felmerülhet Önben a kérdés: Lehetne olcsóbb megoldást találni? Biztosan, de mérlegeljen és döntsön körültekintően!

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close