LégtisztításPárásítás

A jó levegő kulcsa: párásítás és levegőtisztítás

Mindenki szeretne otthonában tiszta és megfelelő páratartalmú levegőt. Ugye Ön is így van ezzel? Vagy még sem?

Napjainkban a levegő szennyezettsége és ehhez kapcsolódóan a beltéri jó levegő nagyobb hangsúlyt kap. Télen és nyáron is. Egész évben. Télen elsődlegesen a száraz levegő okozhat gondot, melyre a leghatásosabb megoldás a párásítás.

Télen nincs a levegőben por, szösz, apró szennyeződések? Persze, hogy van, csak nem azzal foglalkozunk. A száraz levegő, a párásítás a legfontosabb megoldandó kérdés a fűtési szezonban. Pedig a levegő tisztaságára is érdemes lenne ilyenkor figyelni, hiszen viszonylag több időt töltünk zárt térben mint nyáron.

Ne felejtse el: A beltéri levegő akkor jó, ha páradús és tiszta is egyszerre.

Milyen a levegő minősége a nyári időszakban? Sajnos ugyanolyan szennyezett mint télen, ilyenkor már nem a párásítás a legfontosabb. A levegő páratartalma néha bizony még túl magas is. Inkább páramentesítés válik szükségessé.

Azonban jó ha tudja, hogy a légkondicionáló száríthatja a levegőt.
Erre figyeljen oda a nyári hónapokban!

Tavasszal és nyáron többet foglalkozunk a levegő szennyezettségével mint télen. Talán azért is, mert többet vagyunk kint a szabadban, többet van kinyitva az ablak, több szálló por és pollen kering a levegőben. Azonban a levegő minőségének kérdése mindenkor fontos kellene legyen.
A felmerülő problémákra – párásítás, levegőtisztítás – megoldás mindig van, a kínálat széles. Járja körbe a témát és keressen rá megoldást a svájci BONECO által kínált széles termékkínálatból.

A jó levegő: párás és tiszta. Mitől is lehet ilyen az otthoni levegő?

  1. Ha a páratartalom megfelelően van szabályozva.
  2. Ha a levegőben lebegő milliónyi szennyeződést nagy részét kiszűrjük.

Hogyan szabályozható a páratartalom?

Az ember légutait egy vékony nyálkahártya védi, ez segíti kiszűrni a belélegzett baktériumokat és vírusokat. A levegő hőmérséklet csökkenésével csökken a páratartalom is. Ha erre nem talál megoldást rövid időn belül, akkor a szervezet védekezőrendszere lecsökken, nem tud kellő hatékonysággal működni. Megjelenek az első tünetek: köhögés, száraz torok érzése. Ez jelzi, hogy párásításra van szükség. Párásítani lehet: légmosóval, ami közben a levegőt is tisztítja és használhat kifejezetten csak párásításra kifejlesztett párásító (ultrahangos, melegpárásító) készüléket is.

Hogyan varázsolható tisztává a levegő?

Egy légtisztító alapvető feladata, hogy a levegőben szálló szennyeződéseket, szöszöket, kutyaszőrt, polleneket és a bútorokon megtelepedő port jó hatékonysággal kiszűrje. Egy légtisztítóval otthonunk levegője tisztábbá és egészségesebbé varázsolható, csökkenthetjük az allergiás tüneteket és a levegőben lévő vírusok és baktériumok számát is. A BONECO légtisztító készülékeiben speciális HEPA szűrő található, mely különféle igényekre nyújt hosszútávú megoldást.

A légtisztítás és a párásítás mellett sem szabad elhanyagolni a rendszeres szellőztetést. A levegőcsere fontos télen és nyáron is. Azonban a párásító-légtisztító készülékeket működtesse folyamatosan, hogy a lakás levegője mindig tiszta és pormentes maradhasson.

A BONECO készülékeivel gondoskodhat a levegő megfelelő
páratartalmáról és tisztaságáról!

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close