Párásításpárásító

Párásítson, ha szomorú a páramérő

Biztos, ami biztos nálunk két páramérő működik. Az egyik a nappaliban a másik a gyerekszobában. Az elmúlt napokban többször láttam a gyerekszoba páramérőjén, hogy megjelent a “szomorú” arc. A páramérő, így jelzi, ha a páratartalom nem megfelelő tartományban van. Tudtam, hogy ez azt jelent, itt a párásítási időszak.

Már több két hónapja járnak a gyerekek iskolába és óvodába. Le kell kopogjam, szerencsém van, mert egyelőre semmi bajuk. Szeretném ha ez így is maradna. Mivel a páramérőnk jelezte, hogy száraz a levegő, amit már sajnos mi is éreztünk, ezért hétvégén úgy döntöttem, hogy előveszem a BONECO párásítómat.

Annak idején olyan készüléket vásároltunk, ami Salvus párásításra is használható, mert nálunk gyakran felütötte a fejét a különféle felső légúti “nyavalya”. Nekünk a “salvusos ködösítés”, mint kiegészítő kezelés nagyon bevált. Én felkészülten várom a hidegebb napokat, még jó pár flakon Salvus gyógyvizet is “bespájzoltam”.

Fűtéskor hasznos a párásítás

A lakóhelyiség párásítása, a megfelelő egyenletes páratartalom biztosítása sok kellemetlenségtől óvhat meg minket. Főleg a fűtési szezon elinduláskor válik létfontosságúvá a párásítás. Ilyenkor a beltéri levegő könnyen szárazzá válhat. Ha a levegő relatív optimális páratartalma 40% alá esik, kiszáríthatja a szemet és a torkot. A kisebb gyerekek nyálkahártyája jóval érzékenyebb, mint egy felnőtté, hamarabb kiszárad. A kiszáradt nyálkahártya pedig számos felső légúti megbetegedést okozó baktérium, vírus táptalaja lehet.

Használatra kész párásító a szekrényből

Tavasszal már nem volt szükség a párásítóra, így szépen eltakarítva tettem el a készüléket. Ez lesz a harmadik szezon, hogy használom és tényleg olyan mint újkorában. Új vízlágyító patront és ezüstrudat helyeztem a készülékbe és egy gyors citromsavas átmosás és letörlés után már használatba is vettem a készüléket. Az egész tényleg nem volt több mint 10 perc!

Mondtam, hogy takarítsd ki!

A barátnőm nem hallgatott rám és nem éppen “tisztán”‘ tette el a párásítóját. A parlagfű virágzása minden évben megkínozza. De a kúraszerűen végzett salvus gyógyködös párásítás jelentősen enyhíti tüneteit. Ám most augusztusban nem tudta használni a készülékét, mert a helytelenül karbantartott párásítója nemet mondott a működésre. Szerencsére egy gyors szervizelés és takarítás új “életet” lehelt a párásítóba.

Ha nem használja párásítóját mindenképpen gondoskodjon vízkőmentesítéséről
és megfelelő kiszárításáról!

Párásító karbantartása

Párásítani vízzel lehet. A párásító legnagyobb ellensége a vízkő. Az ultrahangos párásítóknál a membránon, a légmosóknál a nedvesítőbetéten “ül ki” és okozhat károkat, meghibásodást. A párásítót hetente érdemes vízkőmentesíteni, a tartályt és a membránt. Ha nem használja a párásítót, akkor mindenképpen szárítsa ki!

A BONECO CalcOFF természetes, szagtalan vízkőmentesítő ideális megoldás mindenfajta párásító készülék szakszerű karbantartására, de a 20% tömény ecet is jó szolgálatot tehet ilyenkor. A fűtési szezon elinduláskor tegyen be új vízlágyító patron vagy nedvesítőbetétet és ezüstrudat.

Felkészült a párásítási szezonra?

  1. Szerezze be időben az esetleges tartozékokat párásítójába,
  2. Ellenőrizze a párásító műszaki állapotát.
  3. Csináljon egy higiénia karbantartást párásítóján.

    Ez nem több mint 5-10 perc, ha megfelelő állapotban tette el a párásítót!

Én már felkészültem a párásítási időszakra… és Ön?

Egy BONECO HEPA Filteres légtisztító készülék működik a nappalinkban, amit egész évben folyamatosan használtunk a szálló por és pollen miatt. A párásítókat, ami a gyerekek és a mi hálószobánkban van csak a fűtési szezon beindulásakor vesszük elő. A hideg és látványos párafelhőt kibocsátó ultrahangos párásítókat nagyon szeretik a gyerekek. S persze mi is. Ami a legfontosabb, hogy az éveken át tartó felső légúti megbetegedések gyakoriságát jelentősen le tudtuk csökkenteni, ami nagyon-nagyon jó. Az okos BONECO párásítók szépen végzik a dolgukat, gondoskodnak az optimális páratartalomról.

Mi pedig figyeljük a páramérőt és bízzunk az orrunkban!
Ön már felkészülten várja a hideg időt?

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close