AllergiaPárásításpárásító

Szokatlanul száraz április

Évek óta ugyanaz a forgatókönyv. Beköszönt a tavasz és vele együtt a szeszélyes, kissé bolondos időjárás. A melegebb napokat a gyakorta eleredő eső enyhítette. Az esős és kissé párás időt kifejezettem kedveltem. Az eső után érezhetően kitisztult a levegő, és egy kicsit jobb lett a közérzetem.

Sajnos már közel tíz éve gyötörnek allergiás tünetek. Orvosi kivizsgáláson kiderült, hogy a legtöbb virágporra és a házi porra is érzékeny vagyok. Tüsszögés, köhögés, viszkető szemek. Nagyon kellemetlen tünetek, melyek télen sem igazán enyhültek.


Gyors és hatékony megoldás kellett, hogy tüneteimet enyhítsem. Egyik barátnőm javaslatára beszereztem egy BONECO légmosó-párásító készüléket.

Akkoriban egyáltalán nem ismertem a légmosó-párásító készülékek működését, csak azt éreztem, hogy kell valami megoldás. Egy kicsit utánajártam az internetes fórumokon és „beleástam” magam a párásítás témakörébe. Olvastam, hogy a száraz levegő mennyire nem tesz jót az ember egészségének, s a páratartalom ellenőrzése mennyire fontos.

Beszereztem egy páramérőt. Megdöbbentem, mert 20% értéket mutatott a mérőműszer. Ma már tudom, hogy lakásomban egy őrjítően alacsony páraérték uralkodott, ami a már kialakult allergiám miatt is elviselhetetlen volt.

Az optimális páratartalom: 40-60% között van. A száraz levegőre a legjobb megoldás a párásítás.

Párásítani lehet: légmosóval, ami közben a levegőt is tisztítja és használhat kifejezetten csak
párásításra kifejlesztett párásító (ultrahangos, melegpárásító) készüléket is.

Szerettem az áprilist, mert öröm volt kinyitni az ablakot, egy jókora zuhé után. A friss és tiszta, páradús levegő átjárta a tüdőmet. Akkor döntöttem. Kell egy párásító.

Miért választottam a légmosót? Mert párásítás közben a levegőt is tisztítja, így a csökkenthetem a lakásban a szálló por mennyiségét is.

Hasonló cipőben jár, mint én? Javaslom, hogy szerezzen be egy légmosó-párásítót:

  • hosszú távú megoldást nyújt a száraz levegő okozta problémájára
  • alacsony karbantartási költséggel számolhat
  • csapvízzel is használhatja a párásítót
  • elkerülhető a túlpárásítás, mert párásító páraszintszabályzóval van ellátva
  • a légmosóban található ezüstrúd pedig a higiénikus és csíramentes vízről gondoskodik
  • takarítása egyszerű

Annyira boldog vagyok, hogy beszereztem egy légmosó-párásítót.
A mostani hihetetlenül száraz áprilisban, ez egy igazi kincs.

Mutasd még

Kapcsolódó cikkeink

Érdekelheti még...

Close